Blog Post

Comunicarea în timpul Coronavirus

Tratarea unei situații ce implică o pandemie precum cea declanșată de coronavirus este un teritoriu necunoscut pentru majoritatea companiilor. Mulțu dintre clienții noștri probabil deja au cerut asistență pentru a genera o strategie de comunicare atât internă, cât și externă.

Această strategie este necesară nu doar pentru a te pregăti pentru un eventul impact al COVID, ci și pentru un incident care ar putea avea loc din cauza acestuia.

Un principiu general valabil pentru o situație precum aceasta este să fii proactiv. Cu siguranță nu îți dorești o situație unde un pericol ar fi putut fi evitat dacă întreaga companie ar fi fost mai atentă și proactivă cu ceea ce știa la momentul respectiv. Toată lumea va putea înțelege și accepta în acest moment faptul că un angajat ar putea fi infectat cu virusul și ar fi putut avea contact și cu alți oameni. Ceea ce restul nu vor accepta este faptul că știai deja această informație și nu ai împărtășit-o, sau că nu erai complet pregătit în cazul în care s-ar putea întâmpla asta.

Luând aceste lucruri în considerare, vreau să îți ofer câteva dintre cele mai bune practici:

PLAN DE COMUNICARE ÎN CAZ DE CRIZĂ

  • Dezvoltă o serie de mesaje interne și externe pre-criză și câteva șabloane pentru post-criză
  • Identifică rolurile în timpul crizei ale fiecărui membru al echipei tale, și distribuie, de asemenea, și sarcinile fiecăruia
  • Completează o listă cu oamenii cheie ai echipei tale
  • Creează un audit al persoanelor de contact ale firmei tale și actualizează lista
  • Creează totodată și un plan digital complex pentru comunicare în online a companiei tale. Acest plan trebuie să includă și un ghid de comunicare, dar și unul de “cele mai bune practici”

PLANUL PENTRU ÎNTREAGA ECHIPA ÎN TIMPUL CRIZEI ESTE NECESAR PENTRU:

  • Implicarea mass-media în timpul crizei
  • Responsabilitățile personalului într-o criză
  • Protocolul intern
  • Echipa necesară pentru perioada de criză și principalele canale de comunicare

Îmi doresc să trecem cu bine peste această perioadă, tocmai de asta este necesar să fim cu totii proactivi și organizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button